Over Mij

Mijn Verhaal

Mijn naam is Sofie Anne Kooijman. Ik ben 16 jaar en zit in 4 havo. Op mijn elfde ben ik gaan ondernemen, en ik ben niet van plan om er ooit mee te gaan stoppen. Voor mij is ondernemen het mooiste wat er is! Het leuke aan ondernemen is dat het mijn passie is, en dat ik er ook nog eens geld mee verdien.

Mijn doel is niet om de aller rijkste te worden. Ik probeer mezelf keer op keer te overtreffen. Wat ik wil doen is jou helpen en inspireren. 

Op mijn achtste ging ik op paardrijden, ik vond het geweldig. Na mijn eerste les had ik besloten dat ik zo snel mogelijk een paard wilde kopen. Daar ging ik aan het werk, ik deed heitjes voor karweitjes, ik gaf nooit geld uit maar spaarde alles en ik verkocht mijn oude spullen. Op een gegeven moment is dat voorbij. Alle mensen die je kent hebben al hun geld wat ze willen besteden aan mijn heitjes voor karweitjes gegeven en al mijn oude spullen had ik verkocht.

Toen ik elf werd kreeg ik een naaimachine voor mijn verjaardag. Toen ik het een beetje beheerste begon ik met het verkopen van kussentjes via mijn facebook pagina. Ik werkte hard, al helemaal voor een meisje van elf. Toen ik twaalf was vond ik het niet meer leuk om mijn producten zelf te moeten maken. Dus ik ging me verdiepen in e-commerce. 

Ik keek naar een Amerikaanse youtuber en die had squishies gekocht en ging ze reviewen. Iets in mij zei dat ik squishies moest gaan kopen en dat deed ik dus. Ik was één van de eerste die in Nederland squishies verkocht, dus heb er veel mee verdient. Maar aan elke rage komt een eind, en dus ook aan de squishies. 

Toen de squishy geen rage meer was ben ik websites leren bouwen. Het leuke aan websites bouwen is dat je geen start investering nodig hebt. Mijn klanten laat ik een domeinnaam kopen, WordPress installeren en de teksten sturen. Het enige wat ik hoef te doen is een thema kiezen, de teksten invullen en wat aanpassingen doen aan de layout. Doordat ik had geleerd om websites en webshops te bouwen was het voor mij niet moeilijk om mijn eerste dropship store te bouwen en te lanceren. Met mijn eerste dropship store ging het heel goed, ik kreeg veel bestellingen en maakte veel winst. 

Momenteel focus ik me op Bol, Amazon, Seo, affiliate marketing, webshops bouwen en runnen en mijn bedrijf DitLeerJeNietOpSchool. Het zijn een hoop dingen, maar ik vind het fijn om me op meerdere dingen te focussen. Veel mensen zeggen dat je op één ding moet focussen, als je 3 konijnen tegelijk wilt vangen dan gaat dat niet lukken. Ik ben niet zo goed in lang focussen op iets. Als ik dus maar één bedrijf zou hebben is er een grote kans dat ik het niet zou volhouden. Voor mij werkt het dus juist om op meerdere bedrijven te focussen aangezien ik dan kan afwisselen. 

Over een tijdje wil ik dat dingen als Bol automatisch lopen en ik me daar nog maar een half uurtje per dag mee bezig hoef te houden. De tijd die ik dan over hou ga ik investeren in grotere bedrijven die ik wil gaan opstarten. Ik heb een ‘dagboek’ waarin ik mijn doelen opschrijf en waarom ik het dus doe. Zelf vind ik dat één van de belangrijkste dingen. Schrijf op wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt. Als je het dan even niet meer ziet zitten dan pak je dat erbij en lees je het even. Ook probeer ik elke avond mijn droomleven te visualiseren. Als je nog vragen over mij hebt kan je altijd contact met me opnemen. 

Meer over mij?